Suomi toimii vuoden 2018 karaoken maailmanmestaruuskilpailujen isäntämaana. Heinolasta lähtöisin oleva maailman suurin karaokekilpailu järjestetään nyt kuudettatoista kertaa ja finaali kisataan 19.-21.12. Apollo Live Clubilla. Kilpailussa vaikuttaa tuomariäänten lisäksi myös yleisöäänet - muista siis äänestää suosikkiasi! Äänestysohjeet löydät täältä kilpailun käynnistyessä.

Karaoken maailmanmestaruuskilpailuissa kisataan kolmessa sarjassa: soolo, duetto sekä Champion, ja kilpailussa on mukana laulajia yli 20:stä eri maasta. Tässä esittelyssä Suomen vuoden 2018 edustusjoukkue - valovoimainen porukka täynnä kokeneita kisakonkareita!

Soolo-sarja

Katja Felin, 27, Järvenpää

Katja on muun muassa karaoken SM-voittaja vuosimallia 2017! Urheiluhierojana ja liikuntaneuvojana toimivalla Katjalla on reilusti kokemusta laulukilpailuista.

Jaana Heiskanen, 27, Vantaa

Pohjois-Suomessa lapsuutensa asunut Jaana on opiskellut musiikkia opistossa ja Sibelius-lukiossa. Päivätyökseen esimiehenä toimiva Jaanan on muun muassa Tenavatähti vuosimallia 2003!

Tanja Lehti, 28, Tampere

Päiväkodissa työskentelevä Tanja rakastaa laulamista ja hänellä on suuri palo ammattiartistiuteen. Tanja on kilpaillut useissa laulukipailuissa. Tanjalla on myös tanssikokemusta sekä vahvuutenaan omanlainen soundi.

Maija Soini, 38, Nurmo

Maija on laulanut pienestä pitäen ja ollut mukana erilaisissa bändiprojekteissa ja laulukilpailuissa. Maija rakastaa laulamisen lisäksi koiria. Hänen vahvuuksiaan ovat hyvä sävelkorva sekä kokemuksen kautta saavutettu varmuus.

Duetto-sarja

Jyri Paavilainen, 35, Helsinki
Tea Repo, 33, Enköping

Viisivuotiaasta saakka laulanut ja vuodesta -95 asti räpännyt Jyri on kilpaillut niin karaoken suomenmestaruuskilpailussa, baseballin SM-kisoissa kuin Onnenpyörässäkin.

Tea lauloi karaokea ensimmäisen kerran julkisesti 8-vuotiaana ruotsinlaivalla. 18-vuotiaana Tea osallistui Idolsiin, sen jälkeen Kuorosotaan ja vuonna 2015 ensimmäisen kerran karaoken maailmanmestaruuskilpailuihin. Viime keväänä Tea voitti karaoken suomenmestaruuden Tahkolla käydyissä SM-kilpailuissa.

Kirka Chvynev, 33, Lahti
Juliana Danilova, 55, Lahti

Azerbaidzhanissa syntynyt Juliana on kilpaillut jo viiden vuoden ajan. Juliana on vahva esiintyjä ja tulkitsija, joka odottaa MM-kilpailulta yleisön kohtaamista ja iloa.

Tanssia harrastavalla Kirkalla on paljon esiintymiskokemusta. Noin kaksi vuotta laulukilpailuissa mukana ollut Kirka lähtee MM-kisoihin tähtäimenään voitto, ja uskoo kilpailun kehittävän hänen laulutaitoaan sekä esiintymiskykyään.

Champions-sarja

Toni Kristian Laaksonen


Toni Kristian pelaa kokemuksensa puolesta laulukilpailujen veteraaniluokassa. 21 kertaa kilpailleen, seitsemän kertaa voittaneen ja muutenkin kärkikahinoihin sijoittuneen Yleisradiolla juontajana ja tuottajana toimineen Toni Kristianin vahvuudet lavalla ovat muun muassa monipuolisuus, ääniala ja laulun puhtaus.

Kristoffer Ignatius
Kristofferin olet voinut bongata niin radiosta kuin televisiostakin. Hän on Baltian mestari, Suomen aiempi Karaoke World Championship-edustaja sekä esimerkiksi näytellyt musikaaleissa.


Jenni Taari
Jenni on Kouvolasta kotoisin oleva laulaja, laulunopettaja sekä opettaja. Jenni opiskelee musiikkikasvatusta, sekä terveystiedon perus- ja aineopintoja sekä työskentelee musiikin kentällä aktiivisesti solistina, studiomuusikkona sekä taustalaulajana ja onkin vahva edustaja Champions-sarjaan!

Kuvat: Arttu Kokkonen
Lue lisää kilpailijoista täältä.

Onnea koko porukalle finaaleihin! Karaoken maailmanmestari vuosimallia 2018 selviää perjantaina 21.12.2018.

Liput KWC-finaaliin on hankittavissa Tiketistä (11,50-16,50 €). Maailmanluokan finaaliesitysten lisäksi kuka tahansa voi hypätä lavalle Singa Megascreen Karaokessa torstaina heti finaalivetojen jälkeen. Katso lisää täältä!

Katso lisätietoja: https://www.kwc.fi/

Editoitu 12.12.2018; lisätty alkuperäisestä artikkelista puuttunut kilpailija Toni Kristian Laaksonen.