Karaoke on suomalaisten rakas harrastus ja laulukansan olkkarit on täynnä jos jonkinlaisia laulamiseen tarkoitettuja virityksiä. Singan uuden Android TV -sovelluksen myötä kotikaraoke ottaa ison harppauksen uuteen aikakauteen.

Apple TV:n käyttäjät ovat jo konkareita karaoken suhteen, mutta laulu raikaa nyt iisisti myös Android TV:n omistajien kotona. Tässä pari vinkkiä täydellisyyttä hipovan karaokesetupin rakentamiseksi.

Valitse omiin tarpeisiin sopiva älytelkkari

Jos olkkarin nurkassa möllöttää putkitelkkari tai hieman tuoreempi, mutta ilman äly-etuliteettä kulkeva vastaanotin, niin edessä on valinnan paikka: voit jatkaa joko retromenoa tai päivittää töllön nykypäivään. Jos singaaminen kiinnostaa, niin älytelevisiolla kokemuksesta saa kaiken irti. Singan kuva on HD-laatua, joten mitä isompi ruutu, sitä päräyttävämpi laulukokemus.

Suositellaan laulamisen ystäville erityisen lämpimästi Philipsin älytelevisioita, eikä vähiten sen takia, että jokaisen telkkarin mukana tulee 2 kuukautta Singa Premiumia ilmaiseksi! Esimerkiksi uuden OLED+ 903 TV:n ääniominaisuudet on suunnitellut legendaarinen Bower & Wilkins. Telkkari soundaa itsessään jo niin hyvältä, ettet välttämättä tarvitse erillisiä kaiuttimia ja vahvistinta. Mukana myös musiikkiin reagoiva Ambilight-taustavalaisujärjestelmä, joka tuo mukavan visuaalisen lisän laulun tueksi. Ja toki kun lauluominaisuudet on Singan käsialaa, niin tästä ei enää kodin karaokesetti juuri parane.

Asenna Android TV singausvalmiuteen

Kun telkkaripuoli on hoidossa, niin seuraavaksi vuorossa on karaoken asennus. Homma hoituu näin:

  1. Napauta Android TV päälle ja avaa Google Play -kauppa
  2. Etsi Singa, asenna ja avaa sovellus
  3. Valitse Luo uusi tili ja saat aktivointikoodin
  4. Jatka aktivointisivulle mobiililaitteella tai tietokoneella (https://singa.com/device), kirjaudu sisään tai luo uusi tili ja syötä koodi.
  5. Singaa sydämesi kyllyydestä!

Aloita karaokekilpavarustelu

Kuten usein käy, niin laulu vie mukanaan. Tämä johtaa vääjäämättä karaokekilpavarusteluun, eli mikrofonien, kaiuttimien, vahvistimien ja muun mukavan hankkimiseen. Mieluusti laadukkaampien, äänekkäämpien ja kalliimpien kuin naapurissa.

Cable Guy näyttää mallia miltä kunnon karaokesetti näyttää.

Jos karaokebileet kaipaavat lisäbuustia, niin suosittelemme mikrofonin hankintaa. Jos haluat että naapuritkin pääsevät osallisiksi laulunlahjoistasi, niin kannattaa harkita myös mikrofoniliitännällisen vahvistimen ja kaiuttimien ostamista.

Ja vielä lopuksi. Kun muistaa että laulamisessa ei ole tärkeää taito vaan tunne, niin parhaiden karaokebileiden resepti on koossa.