Syyskuussa Singan tiimi oli käymässä Berliinissä ja tietysti vierailimme myös Bearpit Karaokessa Mauerparkissa. Legendaarinen ulkoilmakaraoke on pyörinyt yhtäjaksoisesti kymmenen vuoden ajan joka sunnuntai huhtikuusta lokakuuhun - aina kun keli on sallinut. Vuosien mittaan tapahtumat ovat tuottaneet ikimuistoisia hetkiä tuhansille ihmisille (myös allekirjoittaneelle! :D ). Tietysti jokaisella legendaarisella tapahtumalla on myös tekijänsä ja olin onnekas päästessäni tapaamaan ja juttelemaan Bearpit Karaoken takaa löytyvän Gareth Lennonin kanssa, kun hän oli käymässä Helsingissä viime viikolla. Tapahtuman tuotannon lisäksi Lennon vastaa Bearpit Karaoken juontamisesta ja hänellä oli hetki aikaa juttutuokiolle.

Gareth Helsingissä, kuva: Juha Heikkinen

Koska näit ja lauloit karaokea ensimmäisen kerran?

Muistaakseni se oli pitkän aikaa sitten Irlannissa pubissa, jossa työskentelin. Siellä oli kiertävä karaokevetäjä, joka soitti kappaleita isoilta LP:n kokoisilta laser-levyiltä.

Ensimmäistä kertaa puolestani lauloin karaokea muistaakseni 2001 pyörälähettien juhlissa Dublinissa. Halusin laulaa kappaleen nimeltä “I Heard It Through The Grapevine”, mutta kun vuoroni tuli “Mustang Sally” alkoi soimaan. Lauloin sen ja se meni tosi hyvin! Mutta kun pari tuntia myöhemmin lauloin “I Heard It Through The Grapevinen” se meni ihan pieleen. Hahhahahhah.

Ennalta-arvaamattomuus on ehdottomasti parasta karaokessa!

Miten sait idean alkaa järjestää Mauerparkin Bearpit Karaokea?

Halusin vain tehdä jotain karaokeen liittyvää ulkona. Ostin karaokelaitteet ja asensin ne kuormapyörääni. Rullasin kaduille, pysäyttelin ihmisiä ja kysyin haluaisivatko he laulaa. Tuohon aikaan asuin Mauerparkin lähellä ja yhtenä sunnuntaina ajoin sinne ja siitä se sitten lähti.

Millaisia vinkkejä antaisit aloittelevalle karaokevetäjälle?

Nyt pistit pahan! Ehkäpä omana itsenään oleminen ei ole koskaan huono idea. Hmmm sanoisin, että anna asioiden tapahtua, mutta älä päästä kaikkia hyppimään nenillesi. Eli anna asioiden tapahtua, ota vastuuta ja ole oma itsesi! Hahhahhah!

Mikä on parasta karaokessa?

Olen nähnyt karaokea jo paljon, mutta on silti aina mahtavaa tulla yllätetyksi. Voit nähdä jonkun ventovieraan esityksen ja hän voi räjäyttää tajuntasi. Ennalta-arvaamattomuus on ehdottomasti parasta karaokessa!

Eli seuraavalla kerralla kun olet Berliinissä, niin käy ihmeessä vilkaisemassa Bearpit Karaoke Maurparkissa sunnuntaisin klo 15-19 (jos ei sada)!

Lue lisää Bearpit Karaokesta:

http://www.bearpitkaraoke.com/